EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

3 кантори анализират документи за царските имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3 кантори анализират документи за царските имоти

mail16:04 | 27.07.2010прегледи 841 коментарикоментари 1


Министерството на регионалното развитие и благоустройството възложи на 3 адвокатски кантори да направят анализ на документите, събрани от Временната комисия, формирана от 40-то Народно събрание за установяване на отнетото и възстановено имущество на бившите царе Фердинанд І и Борис ІІІ и техните наследници.
Освен извършване на задълбочен анализ и предлагане на възможни варианти за решаване на поставения казус, канторите имат задача да съберат ако има и допълнителни документи, свързани с царските имоти.
Канторите ще трябва да направят преценка относно възможностите да бъдат заведени дела от държавата срещу наследниците на бившите царе Фердинанд І и Борис ІІІ, така че държавният интерес да бъде защитен. Става дума за двореца „Врана” и имот „Саръгьол”, дворец „Царска Бистрица”, дворец „Ситняково” и къща в с. Слатина.
Договорите са сключени с адвокатски кантори, които добре познават казусите около царските имоти. Това са проф. Владимир Петров и адв. Любомир Денев, които МРРБ е наело да защитават държавата в спора със Симеон Сакскобургготски и Мария-Луиза Хробок за двореца „Кричим” и вече имат спечелено дело на първа инстанция. Адвокатска кантора „Владимир Дончев” са ангажирани от МЗХ в друг спор със Симеон Сакскобургготски и Мария-Луиза Хробок, в който държавата иска да си  възстанови неправомерно земи и гори от Поземлена комисия – гр. Самоков. Третата адвокатска къща е „Савова и сие”, която се ръководи от адвокат Ирен Савова и има множество успешно решени казуси с висока правна сложност.
За изпълнение на поставените задачи адвокатските кантори ще получат общо до 15 хил.лв. и разполагат със срок от 30 дни да приключат работа. 


 
Коментари
 
Ник - 27-07-2010 г. 20:43:37

НВ Цар Симеон ІІ е български гражданин, следователно българските закони трябва да са приложими и за него. Предвижда ли съответният български закон максимален размер на връщаните земеделски имоти (вкл. гори)? Ако да, как следва да се процедира в такъв случай?

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153