EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2,9 %↓ на германското производство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2,9 %↓ на германското производство

mail09:10 | 08.02.2012прегледи 225 коментарикоментари 0


Промишленото производство в Германия е намаляло през декември на фона на забавянето на растежа на най-голямата европейска икономика в края на миналата година, предаде DPA. Министерството на икономиката посочи, че промишленото производство е спаднало с 2,9 % през декември, което е повече от прогнозираното, след като през ноември бе отчетена стагнация.
Анализаторите също очакваха стагнация на производството през декември, след прогнозите, че икономиката на страната е изгубила от набраната инерция през последното тримесечие на миналата година на фона на дълговата криза, която подкопа икономическия растеж в цяла Европа. Германският статистически институт съобщи миналия месец, че очаква данните, които ще бъдат оповестени по-късно този месец, да отразят свиване на националната икономика от 0,25 % през последното тримесечие на 2011 година.
Като резултат от спада през декември промишленото производство за четвъртото тримесечие се е свило с 1,9 на сто спрямо предходното тримесечие. Стабилните данни за ключови индикатори, оповестени този месец обаче сочат, че германската икономика се е възстановила със започването на новата година, отбелязва DPA. Германското министерство на икономиката съобщи вчера, че през декември промишлените поръчки са се увеличили с 1,7 % спрямо ноември, когато са се свили с 4,9 на сто.

Снимка: Архив БГНЕС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg