EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

29 млн. лв. за социални услуги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

29 млн. лв. за социални услуги

mail09:45 | 20.11.2012прегледи 559 коментарикоментари 0


В края на 2011 г. Агенцията за социално подпомагане (АСП) стартира изпълнението на проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОП РЧР). Чрез него са идентифицирани 92 общини, в които могат да се разкрият социални услуги за деца, лишени от родителски грижи, с физически увреждания, психични разстройства и умствена изостаналост. За Област Монтана това са общините Монтана, Лом, Берковица, Вършец, Вълчедръм и Чипровци. За да могат общините да разработят и предоставят тези услуги оперативната програма стартира втора, допълваща операция – „Живот в общността“, която се изпълнява в рамките на два компонента:
Компонент 1 – Социални услуги в подкрепа на социалното включване на лица, настанени в ДДЛРГ. По този компонент може да се разкрие социалната услуга наблюдавано жилище в Монтана и Берковица с капацитет до 6 лица;
Компонент 2 – Социални услуги за лица с физически увреждания, психически разстройства и умствена изостаналост, чакащи настаняване в специализирана институция. По този компонент могат да се разкрият две защитени жилища за лица с психически разстройства в Монтана и Лом с капацитет до 10 души; един Център за социална рехабилитация и интеграция с капацитет до 20 лица в Община Вълчедръм; Център за настаняване от семеен тип за лица с психически разстройства в Община Чипровци, с капацитет 10 души и Център за настаняване от семеен тип за лица с физически увреждания в Община Вършец, с капацитет 15 души.
Допустими дейности при разработването на проекта са подбор и обучение на персонала, който ще бъде нает за разкритите услуги, разкриване и функциониране на социалните услуги, информация и публичност, организация и управление на проекта, обзавеждане и/или ремонт на помещението, в което ще се предоставят разкритите социални услуги, тези разходи могат да са до 30% от общия бюджет.
Кандидатът – община, може да разработи проекта самостоятелно или в партньорство с физически или юридически лица, доставчици на социални услуги, вписани в регистъра на Агенцията за социално подпомагане (АСП). Стойността на цялата операция е 29 275 207 млн. лв., минималният размер на един проект е 60 000 лв., а максималният 300 000 лв. Срокът за кандидатстване е до 7 януари 2013 г., 17.30 часа. Допълнителна информация може да се намери на страницата на ОП РЧР./Пресцентър ОИЦ-Монтана
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg