EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

29 млн. евро за пречиствателна станция Кубратово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

29 млн. евро за пречиствателна станция Кубратово

mail10:37 | 12.01.2010прегледи 1986 коментарикоментари 0


Изпълнението на проекта е финансирано по програма ИСПА на ЕС, в рамките на финансов меморандум 2000 “Интегриран проект за воден цикъл на гр. София”, по който се изпълняват дейности, свързани с пречистването на питейните и отпадни води на столицата, пише на страницата на Столична Община.
Проектът предвижда реконструкция, разширение и модернизация на пречиствателната станция в града и е на стойност 29 980 600.81 евро. Първата част - изпълнение на проектирането е приключена и с настоящото събитие се започват строителните дейности по ПСОВ Кубратово.
По време на строително-монтажните работи ще се извърши реконструкция на първичните и вторичните утаители.
Ще се изградена инсталация за отстраняване на азот и фосфор, както и помпена станция за отпадъчни води в кв. Нови Искър и напорен тръбопровод.
Изпълнението на проектите се управлява от Министерство на околната среда и водите в тясно сътрудничество със Столична община.
В рамките на финансовия меморандум по ИСПА, съвместно с ЕИБ се финансират още: реконструкция на ВиК мрежата, изграждане на пречиствателни станции за питейни води на обща стойност 58 500 000 ЕВРО.
Изпълнението на строителството в рамките на “Интегриран проект за воден цикъл на София” е ускорено и до края на година се очаква завършването му.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg