EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

270 хил. лв. инвестиция в община Левски

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

270 хил. лв. инвестиция в община Левски

mail10:09 | 10.05.2022прегледи 1157 коментарикоментари 0


В община Левски, област Плевен, ще бъдат инвестирани над 270 хил. лева за нова екологична инициатива - демонстрационен проект, наречен "Със знания за природата към нулеви отпадъци". Това съобщи за БТА Любка Христова от общината.

Вложените средства ще бъдат почти 230 хил. лева, отпуснати от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз, а над 40 500 лева ще бъдат осигурени от национално съфинансиране от държавния бюджет на България. 

Христова посочи, че проектът е представен пред обществеността на град Левски и предстои да бъде изпълнен до края на 2023 година. С него са запознати представители на местното самоуправление, кметове, общински съветници, общинската администрация, представители на други общини, учебни заведения и други. Експерти вече са разяснили на заинтересованите страни как ще бъдат постигнати основните цели – да се предотвратява образуването на битови отпадъци, да се реализира повторната им употреба и намалява количеството на депонирани битови отпадъци чрез прилагане на по-добри практики в управлението им. Предвижда се въвеждане на домашно компостиране и компостиране в обществените пространства като предварително хората ще бъдат обучени за това, както и ще бъде създадена гражданска организация за тази цел. Има идея да бъде оборудван специален център за екологични обучения "Нулеви отпадъци", поясни Христова. Предстоят различни информационни кампании за популяризиране на проекта и резултатите от него, допълни тя.

Възможността да бъде реализирана новата екологична инициатива в тази голяма община на територията на област Плевен се реализира по линия на Оперативната програма "Околна среда 2014-2020".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150