EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

25 000 лв. за ремонт на джамия в Карлово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

25 000 лв. за ремонт на джамия в Карлово

mail13:00 | 23.04.2010прегледи 1750 коментарикоментари 0


25 000 лева са изпратени за ремонт на изгорелия покрив на Ялъ джамия в Карлово, заяви пред агенция Фокус министър Божидар Димитров. „Изпратихме 25 000 лева преди два дни за ремонт на изгорелия покрив на джамията в Карлово. Това не е паметникът на културата „Куршум джамия” – имаше объркване първоначално. Ние нямаме право да даваме пари за паметници на културата – това прави Министерство на културата. Изгорял е покривът на действащата джамия и ние имаме право да даваме пари само на действащи храмове – православни, католически, мюсюлмански. Надявам се, че сумата ще стигне, един покрив не струва повече от това, което изпратихме, но ако не стигне, имаме фонд за аварийни работи, от който ще изпратим още”, каза Божидар Димитров.
По - рано днес кметът на Община Карлово инж. Найден Найденов се обърна с молба за спешна помощ към дирекция “Вероизповедания“ към Министерски съвет, стана ясно от разпространено от пресцентъра на община съобщение, цитиран от агенция Фокус.
Инцидентът с пожара на действащата джамия е станал на 17 април 2010 г. Тогава около 3.30 часа в пожарната в Карлово е постъпил сигнал за пожар. При пристигане на пожарникарите на посоченото място е установено, че изгорял покривът и подът на джамията, съобщи тогава агенция Фокус началникът на Районната служба "Пожарна безопасност и спасяване" в Карлово Атанас Николов. Той заяви, че след пожара от джамията е останало само минарето и стените.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg