EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

214.6 млн. евро "лошо" усвоени средства връщат в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

214.6 млн. евро "лошо" усвоени средства връщат в ЕС

mail17:43 | 29.09.2009прегледи 509 коментарикоментари 0


Европейската комисия реши днес да поиска обратно 214,6 милиона евро селскостопански разходи, изплатени от бюджета на Европейския съюз на страни членки на съюза.
Тези средства трябва да бъдат върнати в европейския бюджет, защото не са спазени различни правила за харчене на европейски пари или не са приложени правилно контролните процедури по селскостопанските разходи, обяви Европейската комисия.
Повече или по-малко средства в бюджета на Европейския съюз ще връщат Франция, Австрия, Белгия, Чехия, Германия, Испания, Финландия, Великобритания, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Литва, Малта, Полша, Португалия и Словения.
Най-много селскостопански пари трябва да връща обратно Франция - 71 милиона евро за 2006 и 2007 г. Това се налага, тъй като в страната не са извършени изискваните проверки "на място" и неправилно са прилагани някои наложени й санкции.
Испания ще връща 31,7 милиона евро за проблеми с контрола в изразходването на средства за развитие на земеделието, както и за неправилно прилагане на санкции, наложени при производството на маслинено олио, Холандия - 16,6 милиона евро за  слабости в прилагането на системата за идентифициране на земеделските участъци.
По същата причина Унгария ще връща в хазната на Европейския съюз 12 милиона евро, а Полша - 10 милиона евро заради некачествени и недостатъчни проверки по две мерки за развитие на селскостопанските региони.
Що се отнася до Гърция, страната трябва да върне над 17 милиона евро заради допуснати слабости при преработката на зеленчуци, надхвърляне на таваните за финансиране при производството на маслинено олио, ненавременна и неправилна
оценка на складирани запаси от ориз, което е увеличило складовите разходи и за неспазване на сроковете за иск на средства за разплащане. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1958