EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2021: 31 проекти за 1.2 млрд.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2021: 31 проекти за 1.2 млрд.лв.

mail16:10 | 17.01.2022прегледи 1285 коментарикоментари 0


Приключихме 2021 г. с 31 сертифицирани инвестиционни проекта на обща стойност 1,220 млрд. лв. с потенциал за разкриване на 2600 нови работни места. Смятам годината за успешна, заяви за БТА Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

Тези 31 проекта са в областите, които са приоритетни за инвестиционната политика на България, а именно - автомобилостроене, здравеопазване, химия, фармация, IT, логистика и транспорт, посочи Янев.

По думите му това са сфери, които предоставят висока добавена стойност и са с потенциал за растеж. През тази година най-големите предизвикателства са свързани с това Агенцията за инвестиции да заработи с още по-голямо темпо, защото се вижда, че в глобален аспект икономиката започва да излиза от летаргията, каза директорът на Агенцията за инвестиции.

По отношение на проекта, който беше представен тези дни, Янев каза, че основната му цел е да повиши качеството и количеството на услугите, предоставяни на настоящите и потенциалните инвеститори и да стимулира инвестициите в ключови за България сектори с висок клас потенциал за развитие чрез осигуряване на институционална подкрепа за подобряване на бизнес средата.

Ще бъде подобрена информираността за възможностите за инвестиции у нас чрез изграждане на онлайн платформа "Виртуален офис" и мобилно приложение за инвеститорите, информира Стамен Янев.

Това по думите му ще даде добавена стойност на услугите на Агенцията и ще улесни нейната работа. "Виртуален офис" ще предоставя в реално време актуална и професионално поднесена информация за нуждите на инвеститорите, ще дава възможност също така за автоматизирани процеси по обновяване на информация и обратна връзка с ползвателите, каза още Янев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg