EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2013: Нова метростанция по бул. „Черни връх”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2013: Нова метростанция по бул. „Черни връх”

mail07:50 | 26.03.2013прегледи 3096 коментарикоментари 0


До края на тази година участъкът от метрото по бул. „Черни връх” ще бъде разширен с още една метростанция. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на започналото строителство на метрото „Бул.Цариградско шосе - ж.к.Дружба-Летище” в присъствието на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, изп.-директор на „Метрополитен” инж.Стоян Братоев. Участъкът е с дължина 5 км и 4 метростанции. Той е обособен като Лот 1 от Етап 3 на проекта за разширение на метрото по ОП „Транспорт”, одобрен за финансиране от Европейската комисия.
За участъка от „Младост” до Бизнес парк София предстои да бъдат сключени договорите за изпълнител и до средата на април да започне строителството.
Изграждането на метрото в столицата е пример за това как в условията на криза може да се развива инфраструктура и едновременно с това да се разкриват нови работни места, посочи също кметът Йорданка Фандъкова.
От месец февруари започна същинското строителство на участъка към литището. Извършва се реконструкция на инженерните мрежи. Започна строителство на тунелите в междустанционните участъци, на двете подземни метростанции и на рамповите участъци в откритото трасе преди летището.
По строителството и на трите участъка на трасето са изпълнени около 30% от работите по реконструкциите на инженерните мрежи и около 6% от тунелтите работи.
Прогнозната транспортна работа на участъка след завършването му в началото на 2015г възлиза на 62 хил.пътника дневно с значителни други обществени ползи като икономия на време за пътуване около 18хил.часа дневно, намаляване замърсяването на въздуха и на трафика. / Столична община снимка:Метрополитен, Столична община

zoom_sss

zoom_sss


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162