EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

2 типа нелегално производство - на суровини и на храни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2 типа нелегално производство - на суровини и на храни

mail15:09 | 13.07.2017прегледи 9526 коментарикоментари 0


Трябва да имаме един по-ясен план на сивия сектор, за това какво можем да направим според сега действащото законодателство от гледна точка на контролните механизми и какво би ни позволил новият Закон за храните. На тази база ще можем да препоръчаме на външни институции, ако е нужно или да предприемем действия по компетентност в системата на Министерството. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на заседанието на Консултативния съвет по храните, на което присъстваха представители на Министерство на финансите, Българска агенция по безопасност на храните, Агенция „Митници“, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ и представители на целия хранително-вкусов бранш.
 
Министър Порожанов заяви, че реално има 2 типа нелегално производство - на суровини и на храни. Другият момент е това дали и какво се отчита, като финансов резултат от предприятията в сивия сектор. Защото ако едното касае качеството и безопасността на храните, то другото са приходите и разходите, които се отчитат пред контролните органи.
 
Участниците се запознаха с хода на предложения за обществено обсъждане на новия Закон за храните. По думите на министър Порожанов, амбициите на екипа на Министерството са в началото на месец август проектозаконът да бъде внесен в Министерски съвет и до края на годината да бъде приет от Народното събрание.
 
За конкретни мерки за борбата с нелоялните търговски практики при производството и дистрибуцията на храни ще бъде създадена работна група, която в най-кратки срокове да систематизира възможностите и да излезе с препоръки за действия срещу сивия сектор.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965