EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

15 оферти за АМ "Струма"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

15 оферти за АМ "Струма"

mail14:50 | 19.08.2011прегледи 1048 коментарикоментари 0


Тръжната процедура за строителството на лот 2 на автомагистрала "Струма" - Дупница-Благоевград, ще бъде нова и ще бъде основана на икономически най-изгодната оферта и на инженеринг. Това съобщи пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Той присъства на отварянето на техническите оферти за строителството на лот 4 на магистралата.
ЕК и Европейската инвестиционна банка и звеното за консултантска помощ "Джаспърс" подпомагат българските експерти при подготовка на новата тръжна процедура, за което имат срок от три месеца, каза министърът. Очаква се процедурата да стартира до края на годината. Новата процедура ще се прилага и при лот 3 на магистралата, както и за строителството на участъка София-Калотина, като тръжните процедури за този участък предстои да стартират в началото на следващата година. Министърът съобщи, че лот 3 на магистрала "Струма" ще бъде с отделна апликационна форма за осигуряване на финансирането й. Решението е взето заедно с представителите на ЕК и Европейската инвестиционна банка. Сроковете за апликационните форми за лотовете 1, 2 и 4 са до края на август, а за лот 3 формата трябва да е готова до края на октомври, след което ще бъде предоставена на управляващия орган на оперативна програма "Транспорт" и на ЕК.
42 компании са закупили оферти и 15 са подадените оферти. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. По думите му 15 оферти е второто рекордно постижение за Агенция „Пътна инфраструктура”, след рекорда от 17 подадени оферти за магистрала „Марица”.  „Със сигурност всички тези компании от България, Италия, Гърция, Турция, Германия, Австрия, Словения, Хърватска, които участваха досега, сме убедени, че отново ще участват и в това състезание и приветстваме всеки участник”, каза още министърът.
Участъкът от магистралата между Сандански и Кулата е с дължина 15 км. Индикативната стойност на обекта е 53 млн. евро. Финансирането е осигурено по ОП „Транспорт”.
До момента са построени 40 км от аутобана – от п.в. Даскалово до Дупница. Общата дължина на инфраструктурното съоръжение е 173,28 км.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg