EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

15 км опашка на Калотина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

15 км опашка на Калотина

mail10:55 | 30.08.2013прегледи 731 коментарикоментари 0


15 километра е опашката от автомобили, автобуси и камиони на ГКПП Калотина на българо-сръбската граница за излизане от България, това съобщиха за Агенция “Фокус” превозвачи. Нито един от автобусите, които са потеглили от България в западно направление няма да може навреме да премине границата и да излезе от България, алармираха превозвачи. Това означава големи забавяния в разписанията, по които се движат автобусите. Причината за километричната опашка на ГКПП Калотина - Градина на българо-сръбската граница е, че гастарбайтерите от Турция се придвижват към Западна Европа.

"Гранична полиция" препоръчва на българо-сръбската граница да се използват останалите три пункта - "Връшка чука", "Брегово" и "Стрезимировци", за да се избегне опашката на ГКПП "Калотина". Това заяви за Агенция “Фокус” главен комисар Захарин Пенов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция”. По думите му - натрупването и интензивният трафик е концентриран на ГКПП „Калотина” на изход.
„Основният поток е от транзитно преминаващи турски граждани, които се прибират към Западна Европа, вследствие на приключването на отпуските. ГД „Гранична полиция” е създала организация и ГКПП „Калотина” работи с пълния си капацитет. По същия начин е създадена организация и с пълния си капацитет работят и останалите три пункта на българо-сръбската граница – "Връшка чука", "Брегово" и "Стрезимировци". На тях към момента няма натоварване и чакащи автомобили. Препоръката ни е – българските граждани и граждани на други страни, да ползват и тези пунктове, където преминаването към момента е по-улесно”, каза главен комисар Захарин Пенов.
„Полагаме всички усилия за облекчаване на режима на ГКПП „Калотина” и пунктът функционира с целия си капацитет. Поддържаме контакти със сръбските гранични власти – сръбският пункт „Градина” също работи с пълен капацитет, но среща затруднения с поемането на изходящия трафик от България”, посочи главен комисар Захарин Пенов.
Очаква се през почивните дни тази интензивност на движението на ГКПП „Калотина” да се запази.
На всички останали гранични пунктове трафикът е нормален и няма проблеми, в т.ч. и на ГКПП на летищата.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg