EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

141 години от гибелта на Васил Левски

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

141 години от гибелта на Васил Левски

mail09:15 | 18.02.2014прегледи 843 коментарикоментари 0


В Карлово започва отбелязването на 141 години от гибелта на Васил Левски. Тази вечер на едноименния площад в родния град на Апостола ще се състои възпоменателна церемония. По-късно възпитаниците на Средното общообразователно училище „Васил Левски” ще представят в залата на читалището спектакъла „Свободата е семе...”. В сряда, в деня на гибелта на Левски, в църквата ”Света Богородица” ще бъде отслужена заупокойна света литургия и панихида в памет на Апостола. Традиционният митинг-поклонение ще се проведе отново на площад "Васил Левски”.

Във Велико Търново днес ще има общоградско поклонение пред паметника на Васил Левски по повод 141-години от неговата гибел. Двата музея, свързани с живота на Апостола на Свободата, ще бъдат отворени за безплатни посещения.

Бюст-паметник на Васил Левски ще бъде открит днес в Димитровград, Сърбия. На събитието ще присъства министър-председателят Пламен Орешарски. Преди това той ще се срещне със сръбския си колега Ивица Дачич, ще разговаря с представители на Националния съвет на българите в Сърбия и ще посети българската паралелка в училище "Св. св. Кирил и Методий".

Най-голямото среднообщообразователно училище в Ловешко отбелязва 70 години, откакто носи името на Апостола. Училището е получило лиценз като изпитен център на Мicrosoft IT Academy. Патронният празник на първата гимназия в Троян ще премине под мотото „70 години с твоето име, Апостоле“, обясни директорът Розалина Русинова. За празника ще бъде открита и изложбата „Левски в сърцата на поколенията“ с рисунки и фотографии, направени от учениците.БНР


 


Тагове: Левски, гибелта
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg