EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

+140 големи борси и тържища по Черноморието

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+140 големи борси и тържища по Черноморието

mail19:07 | 13.07.2022прегледи 1700 коментарикоментари 0


Националната агенция за приходите (НАП) наблюдава над 140 големи борси и тържища по Българското Черноморие, съобщиха от Приходната агенция.

Инспекторите от звеното за фискален контрол на НАП следят продажбите в тези обекти в продължение на няколко дни и сравняват резултатите с предходни периоди. В повечето от тях данъчните са установили увеличение на приходите за времето на наблюдението.

От 1 юли до момента фискалните инспектори са проверили и над 150 търговски обекта и атракциони край морето, за които има сигнали, че не издават документ за продажба или имат неплатени задължения към НАП в големи размери. Най-често срещаното нарушение е разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата, следвано от неиздаване на касова бележка. От НАП насърчават потребителите да изискват касови бележки при всяка покупка на стока и услуга и по този начин да упражняват своя граждански контрол при отчитането на приходите. 

При над 80 процента от проверките на търговски обекти по Черноморието фискалните инспектори не са открили нарушения, което показва значително повишаване на доброволното спазване на данъчното и осигурително законодателство, сочат данните на приходната агенция. 

"Наблюденията в големите борси и тържища по Черноморието ще продължат през целия летен сезон. Основната цел е насърчаването на доброволното спазване на данъчните изисквания от страна на търговците на едро", каза заместник-изпълнителният директор на НАП Георги Арнаудов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161