EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

14 млн. лв. производствена инвестиция във Видин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

14 млн. лв. производствена инвестиция във Видин

mail18:15 | 10.08.2022прегледи 1123 коментарикоментари 0


Фирма „Технически компоненти България“ разширява производството си във Видин и разкрива нови работни места. На територията на фирмата бе направена символична първа копка на изграждане разширяването на нова складова, производствена и административна база, дъщерна на немската EbV Elektronikbau und Vertirebs GmbH, каза за БТА директорът й инж. Mapтин Πeтpoв. 

Инвестицията, която се прави е в размер на 14 милиона лева и новите сгради трябва да са готови през септември 2023 година, каза още Петров. 

Фирмата произвежда компоненти и системи за енергийно ефективно отопление и климатизация, предлага развойна дейност и серийно производство на разнообразие от продукти с приложение в различни уреди в автомобилната, медицинската и други индустрии. В компанията работят близо 200 работника и служители при отлични условия на труд, които получават над средното за региона заплащане, допълни Петров. Продукцията на „Технически компоненти България“ е предназначена изцяло за износ, основно за Германия и страните от Европейския съюз. Фирмата е в процес на сертифициране за инвеститор клас "А" от Българската агенция за инвестиции, каза Петров.

„Технически компоненти България“ е във Видин от 2005 г., заводът започва производството си през 2008 г. с 30 служители, за да се превърне днес в една от водещите компании във Видинска област. С предстоящото разширение предприятието ще удвои производството си и компанията през 2023 г. ще стане най-големият работодател в област Видин, с общо 450 работни места.

Новата инвестиция на фирмата, удвояването на работните места и производството я превръщат в стабилен и развиващ се икономически фактор в региона, допълни инж. Mapтин Πeтpoв.

Символичната първа копка за разширяване на складовата, производствената и административна база на фирмата направиха Мартин Петров, Цанков Георгиев, регионален мениджър на Обединена българска банка - регион Враца, кметът на Видин д-р Цветан Ценков и Борислав Иванов, представител на фирмата изпълнител „Хоризонт – Иванов“. Видинският митрополит Даниил отслужи водосвет и благослови начинанието. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145