EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1300 евро/кв.м. за лукс имот в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1300 евро/кв.м. за лукс имот в София

mail17:14 | 26.09.2009прегледи 554 коментарикоментари 0


През последното тримесечие на тази година се очаква около 10-15 на сто ръст на броя на успешните продажби на елитни имоти спрямо предходното тримесечие и стабилизация на цените, прогнозира управляващият партньор на "Лукс имоти" Никола Стоянов.
Средните цените на луксозни апартаменти към края на годината се очаква да се стабилизират на равнища от 1000 и 1300 евро на квадратен метър.
Стоянов обоснова прогнозата си с позитивните новини, идващи от САЩ и Западна Европа за излизане от икономическата криза. Освен това спокойствието се завръща сред инвеститорите и дори капиталовите пазари са за пореден месец във възход, допълни той.
Експертът посочи като възможно през пролетта на 2010 год. да има малки повишения - до 10 на сто, в цените на най-елитните и уникални недвижимости.
С успокояването на пазара на имоти и новините за стабилност в икономиката очакваме стресът на пазара на имоти да премине и купувачите и продавачите да се завърнат, каза Стоянов. Има индикации, че банките вече разполагат с достатъчно ресурс и постепенно се връщат към отпускането на ипотечни кредити. Очакваме сегментът на елитните имоти да се възстанови първи заради високите качества на имотите и непреходната стойност, която те предлагат - локация, качество, престиж, допълни той.
Според Стоянов пазарът в София ще се възстанови първи, последван от пазарите във Варна и в другите големи градове. Определено има глад за качествени жилища и офиси и смятаме, че сделките ще се възобновят по-чувствително към началото на лятото на 2010 година, прогнозира специалистът.


Тагове: имоти, лукс, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg