EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1.3 млрд. евро измами с евросредства през 2009

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1.3 млрд. евро измами с евросредства през 2009

mail10:10 | 02.11.2010прегледи 745 коментарикоментари 0


Измамите с европейски средства почти са се удвоили, като през миналата година са достигнали 1,3 милиарда евро. Това става ясно от нов доклад, цитиран от сайта за www.theparliament.com. Според доклада "Борба с измамите" на Европейската комисия нередностите в Общата селскостопанска политика (ОСП), за която се отпуска около половината от бюджета на ЕС, възлизат на 1,2 милиарда евро - с 23% повече.
Измамите с европейски пари включват кандидатстване за гора от лимонови и портокалови дръвчета, която в действителност не съществува на италианския остров Сицилия.
В друг случай хиляди евро са изплатени на животновъди в Словения за "несъществуващ" добитък.
През 2009 година най-тежко обаче е било положението с политиката на сближаване, при която средствата отиват за най-бедните региони на Европа и която поглъща над една трета от целия бюджет на ЕС.
Предполагаемите измами и нередности в тази област са били на стойност 1,2 милиарда евро миналата година, което е скок със 109 на сто.Изчислено е, че всяко пето евро от отпуснатите пари "е било източено от корумпирани чиновници".Около две трети от предполагаемите измами засягат само шест страни: България, Румъния, Гърция, Италия, Полша и Испания.
Разкритията се появяват след като лидерите на страните от ЕС се споразумяха бюджетът на ЕС за 2011 година да бъде увеличен с 2,9% и на фона на строгите мерки за икономии, които
членките въвеждат, отбелязва сайтът.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg