EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Слабото усвояване на еврофондовете в Румъния тревожи МВФ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Слабото усвояване на еврофондовете в Румъния тревожи МВФ

mail15:00 | 27.07.2010прегледи 599 коментарикоментари 0


Международният валутен фонд /МВФ/ е обезпокоен от усвояването на европейските фондове в Румъния, заяви днес ръководителят на мисията на Фонда в Румъния Джефри Франкс след среща с представители на асоциациите на собствениците на предприятия, предаде Аджерпрес.
"Положението с еврофондовете ни тревожи много. Бихме искали да се положат всички усилия, за да се подобри усвояването на еврофондовете. Нямаме никакви несъгласия с правителството по тази тема", заяви Франкс.
Той посочи, че делегацията на Фонда, както и тази на Европейската комисия, ще работят с правителството за изработване на стратегия за подобряване на достъпа до структурните фондове.
"Тези пари идват като допълнителни средства и не засягат фискалните цели на нашата програма, а отиват директно за инвестиции. Те са много важни за възстановяването на икономиката", посочи Франкс.
Мисия на МВФ, ръководена от Джефри Франкс, се намира в Букурещ в периода 26 юли - 4 август, за да оцени начина, по който Румъния спазва ангажиментите си по стендбай споразумението, сключено през 2009 г. По същото време в Румъния
се намира и мисия на Европейската комисия.
Програмата за финансова помощ за Румъния на обща стойност 20 милиарда евро беше подкрепена от МВФ (13,6 милиарда евро), ЕК (5 милиарда евро), Световната банка (1 милиард евро) и други международни финансови институции. Досега Румъния е получила близо 10,7 милиарда евро от МВФ, 2,5 милиарда евро от ЕС и 300 милиона евро от Световната банка, отбелязва Аджерпрес.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg