EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

13 инфраструктурни обекти готови през 2015

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

13 инфраструктурни обекти готови през 2015

mail17:31 | 21.02.2015прегледи 1147 коментарикоментари 0


„Забавянето на Лот 4 на АМ „Струма” е чудовищно. Така, както я оставихме, така я заварихме.“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при направената от него инспекция на АМ „Струма“. Премиерът посочи, че забавяне на строителството има не само на този Лот, но и на магистралите „Марица” и „Хемус”.
Според Борисов причината за забавянето е на първо място едногодишното управление на кабинета „Орешарски”, който министър-председателят нарече „експериментът Орешарски“, липсата на финансиране и безхаберието. След направената проверка на строителството премиерът посочи, че част от пътя ще бъде изграден като четирилентов, а не както е предвидено по план-двулентов. Промяната се налага, тъй като при наличието на двулентов път, огромните задръствания по трасето ще продължат. “На 1-ви август 2015 година магистралата ще бъде пусната‘, заяви Борисов. Той допълни, че в понеделник ще се проведе среща при финансовия министър Владислав Горанов между Агенция „Митници” и Агенция „Пътна инфраструктура” за уточняване и прехвърляне собствеността на трасето, което ще бъде изменено спрямо плана. „Натоварването трябва да се удвои, за да може да се влезе в сроковете, които хората очакват от нас“, категорично заяви министър-председателят. „Заради тежкия трафик, който се очаква през летните месеци, ще се работи денонощно. Поел съм и ангажимент с министъра на финансите през Българска банка за развитие да се дадат авансови плащания на работниците“, каза още Бойко Борисов и уточни, че до момента нищо не е разплатено.
Министър Лиляна Павлова обяви, че гръцката фирма, която до момента изграждаше обекта, продължава дейността си и официално продължава да е изпълнител, но от Министерство на регионалното развитие и благоустройството са се обърнали към българска фирма, която е доставчик на услуги и материали. „Благодарение на това работата по магистралата е възстановена и ще се работи денонощно“, посочи Павлова.
До края на годината ще бъдат готови 13 големи инфраструктурни обекта. Това каза министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в Сандански.
Това са: АМ „Марица”, столичният бул.„ Европа” в квартал „Люлин”, Северната тангента, 2-рият лот на магистрала „Хемус” до Ловеч, спортната зала в Русе, както и залите в Пловдив и Варна, заводът за битови отпадъци в София, метрото до Аерогарата, разширението на бул. „Черни връх”, както театри и зали в страната. До края на годината се очаква да бъде завършен и спортният комплекс в Благоевград.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876