EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

12 млн. евросредства за ИТ проекти за 3 години

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

12 млн. евросредства за ИТ проекти за 3 години

mail16:30 | 19.05.2010прегледи 1031 коментарикоментари 1


През последните 3 години България е получила над 12 млн. евро в областта на информационните и комуникационни технологии от Седма Рамкова програма и Програмата за конкурентоспособност и иновации. Това каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов при откриването на публична дискусия за международната конкурентоспособност на България.  Подкрепата за български ИКТ организации, които участват в проекти  по европейски програми е приоритет за Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/, съобщават от ведомството.
Заместник-министърът подчерта, че МТИТС може да участва в процеса на подобряване на националната конкурентоспособност като стимулира развитието на ИКТ инфраструктура и електронното управление. От една страна целта е създаване на добра нормативна рамка в подкрепа на конкуренцията на пазара, а от друга  - подпомагане на изграждането на комуникационна инфраструктура на места, където има доказан „пазарен провал”. Това са отдалечени или слабонаселени райони, с високо ниво на безработица и нисък жизнен стандарт на живот.
Създаването на работещо е-управление може да подобри взаимодействието между бизнес и администрация, каза още Първан Русинов. Конкурентоспособността на българските фирми зависи от създаването на благоприятна бизнес среда, с по-малко регулации, но и по-бързо и качествено обслужване.

 


 
Коментари
 
Антон Колве - 31-05-2011 г. 22:05:37

Добър вечер ! Казвам се Антон Колев и имам едно запитване към Вас.Въпросът ми е следния : имам идея да направя web сайт за интернет търговия.Същият може да бъде и използван и в сферите на услугите.Възможно ли е този проект да изпълни изискванията за финансиране по съответните програми за кандидатстване и да бъде удобрен ? Благодаря Ви за вниманието и приятна вечер!

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1147