EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

11,5% безработица в Силистра

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

11,5% безработица в Силистра

mail15:11 | 29.03.2023прегледи 927 коментарикоментари 0


Регистрираната безработица през февруари в Силистренска област е 11,5 на сто и е по-висока от средната за страната с 6 на сто, показва справка от Регионалната служба по заетостта в Русе.

Регистрираните безработни от област Силистра в бюрата по труда в Дулово, Силистра и Тутракан в края на месец февруари 2023 г. са 4090, като спрямо януари се отчита намаление с 1 на сто. На годишна база продължава да се отчита спад на регистрираните безработни с 82 лица. Най-високо е равнището на безработицата в община Кайнарджа - 38,1 на сто.

През февруари броят на започналите работа регистрирани безработни е 311. Работа чрез бюрата по труда са намерили и 4 лица от групата на пенсионерите, учащите и заетите. Над 90 процента от започналите работа са устроени в реалната икономика.

Най-голям дял свободни работни места в реалната икономика са обявени в селското, горското и рибното стопанство. Следват преработващата промишленост, държавното управление, търговията и образованието.

Най-търсените от бизнеса професии през месеца са персонал, полагащ грижи за хората, квалифицирани работници в селското стопанство, металурзи, машиностроители и сродни на тях, продавачи, персонал, осигуряващ защита и сигурност, работници в селското, горското и рибното стопанство, работници в добивната и преработващата. промишленост, работници по събиране на отпадъци и др.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg