EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

110 лв. сметка за парно в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

110 лв. сметка за парно в София

mail16:10 | 15.02.2012прегледи 571 коментарикоментари 0


Средната сметка за отопление за януари за клиентите на дружеството за дялово разпределение иста България в София е 110,71 лева. Данните на дружеството показват, че спрямо сметките за януари 2011 г. има повишение с 11,8%. Тогава средната сумата за отопление бе 99 лева. Важно е да се уточни, че в рамките на този период има две повишения на цената на парното с общо 8%. Това показва реален ръст на сметките, заради пови-шена консумация с по-малко от 4%, което е нормално предвид по-ниските температури спрямо миналия януари, отчитат експертите на иста България.
На среща с журналисти днес  управителят на иста България Ася Ангелова отбеляза още, че за стандартно двустайно жилище в София средната януарска сметка е в размер на 119,58 лева. Клиентите на иста България в тристайни жилища в столицата, пък дължат за отопление 122,51 лева.
Експертите на дружеството за дялово разпределение напомнят, че с изклю-чение на клиентите, които ползват уреди с дистанционен отчет и имат реал-но засичане на потреблението всеки месец, всички останали потребители получават сметки с прогнозен дял на база консумация от миналия отоплите-лен сезон. Така ако някой клиент е променил реалното си потребление спря-мо прогнозния дял текущо през отоплителния сезон, това може да доведе до промяна на дела на останалите клиенти в сградата, т.е. до промяна на тех-ните сметки. Но при изравнителните сметки в края на отоплителния сезон, ще се отчете реалната консумация на всички клиенти в сградата, което ще доведе до корекция на сметките и някои клиенти могат да получат пари, ако са надплатили, а други да се наложи да доплащат, обясни Ангелова. иста България напомня на всички клиенти на „Топлофикация София”, че предлага най-съвременни уреди за дялово разпределение и водомери с дистанционен отчет. До 31 май 2012 г. индивидуалният разпределител е на преференциална цена от 32,49 лева (с включен монтаж и демонтаж на стар уред, ако е необходим), а водомерът с радиоотчет е 75,99 лева (с включен монтаж, пломбиране и демонтаж на стар уред, ако е необходимо).
 


Тагове: иста, сметки, парно
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg