EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

11-мес. връх в китайския сектор на услугите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

11-мес. връх в китайския сектор на услугите

mail16:31 | 07.08.2015прегледи 1470 коментарикоментари 0


Бизнес активността в сферата на услугите на Китай нарасна през юли до 11-месечен връх благодарение на по-силния нов бизнес, показват данни от проучване на агенциите Caixin и Markit.

Индексът PMI, измерващ активността в сектора на услугите, се повиши през юли до 53,8 пункта от 51,8 пункта през юни, регистрирайки 12-и пореден месец на експанзия (индекс на важното ниво от 50 пункта) и най-високо ниво от август 2014-а година.

Индексът, измерващ новия бизнес в сферата на услугите, скочи рязко до 54,0 пункта от 52,2 пункта през предходния месец, като в същото време подобрение отчита и индексът, отчитащ работната заетост.

Трябва да се има предвид, че секторът на услугите формираше най-голяма част от китайската икономика през последните две години, като през 2014-а година неговият дял достигна 48,2% спрямо 42,6% за промишлената сфера и строителството, като днешните данни са едни от малкото, които показват оживление на китайската икономика.

Последните китайски PMI данни обаче показват, че силното представяне на сектора на услугите не успява да компенсира влошените перспективи в промишлеността, достигнали през юли двугодишно дъно и това доведе до влошаване на общата бизнес активност.

Общият PMI индекс, измерващ активността в промишления и в сектора на услугите през юли се понижи до 50,2 пункта от 50,6 пункта през юни, наближавайки нивото на стагнация (нито от 50 пункта), показва проучването на агенциите Caixin и Markit.

Общият растежен импулс изглежда относително слаб с оглед влошаване на промишлените условия и поради това може би се налагат допълнителни стимулиращи мерки от страна на властите в Пекин, за да бъде постигнат заложения от тях растеж на БВП със 7% през настоящата година, въпреки че китайското правителство и централната банка вече предприеха серия стъпки в опит да подкрепят не много добрия икономически растеж.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg