EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

108 тона зеленчуци под възбрана

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

108 тона зеленчуци под възбрана

mail17:10 | 16.02.2011прегледи 597 коментарикоментари 0


В девет партиди зеленчуци, внос от Йордания, е открито наднормено количество пестициди, от които шест партиди домати, общо 90 тона; две партиди краставици, общо 16 тона, и една партида пипер, общо 2,5 тона. Това съобщават от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ във връзка с извършена проверка на агенцията за съдържание на пестициди в изследвани 18 партиди зеленчуци.
Сто и осем тона зеленчуци са поставени под възбрана. Пет са фирмите-вносители, чиито продукти са оставени под възбрана.
Предстои среща между представители на фирмите-вносителки и БАБХ за уточняване на предстоящите мерки, които ще бъдат предприети за стоката.
Останалите девет партиди, с резултати на пестициди в нормата, са две партиди домати, общо 32 тона, четири партиди краставици, общо 17 тона, две партиди пипер, общо два тона, и една партида патладжан, общо 1,8 тона.
Партидите, в които съдържанието на пестициди е в нормата, са освободени за реализация на пазара от фирмите вносители и не представляват опасност за здравето на потребителите.
Данните и количествата са на база килограми чиста продукция, без теглото на палетите и опаковъчните материали, се уточнява в съобщението.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg