EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

103 български фирми в Катар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

103 български фирми в Катар

mail09:10 | 13.03.2012прегледи 785 коментарикоментари 0


От днес до 15-март премиерът Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в емирство Катар, Доха, съобщи правителствената пресслужба. Акцент във визитата е българо-катарски бизнес форум, който българският правителствен ръководител ще открие в катарската столица Доха.
Във форума ще се включат представители на 103 български фирми от различни браншове – хранително-вкусова промишленост, туризъм, строителство и недвижими имоти, фармация и др.
България ще бъде представена като потенциална инвестиционна дестинация за компании от Катар и региона, като се акцентира върху възможностите за инвестиции от катарски компании в няколко основни области у нас, сред които земеделие и хранително-вкусова промишленост, инфраструктура, транспорт.
По време на форума ще бъдат очертани конкурентните предимства на България като основна туристическа дестинация в региона, възможностите за развитие на българския пазар и за задълбочаване на българо-катарските бизнес отношения в строителството и недвижимите имоти.
В рамките на тридневното посещение Борисов ще има срещи с емира на Катар шейх Хамад бин Халифа Ал – Тани и с премиера на арабската страна шейх Хамад Бин Джасим Бин Джабр Ал-Тани. Основна тема в разговорите ще бъде развитието и задълбочаването на двустранните икономически отношения между Катар и България.


 


Тагове: Катар, България
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158