EUR 1.9558
USD 1.7264
CHF 1.8304
GBP 2.1746
CNY 2.4661
you tube
mobile version

1000 работни места открива българска компания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1000 работни места открива българска компания

mail09:01 | 15.07.2016прегледи 2702 коментарикоментари 0


Компанията „Булпрос Консултинг“ АД предвижда разкриване на 1085 нови работни места за висококвалифицирани IT специалисти. Общата стойност на планираната инвестиция е 3 054 000 лв. Министърът на икономиката Божидар Лукарски връчи на фирмата сертификат за инвестиция клас „А“.

Днешният сертификат ясно показва, че предимствата за инвестиции в България, особено във високотехнологични сектори като информационните технологии, се оценяват както от международни, така и от български компании“, посочи икономическият министър. По негови думи утвърждаването на страната ни като предпочитана аутсорсинг дестинация през последните години носи много нови възможности не само за водещи международни, но и за перспективни български компании. „Надявам се все повече родни фирми да реализират амбициозни планове с помощна на насърчителните мерки, които предоставяме по Закона за насърчаване на инвестициите и да намират място в престижни международни класации“, допълни той. „Булпрос Консултинг“ заема 12-та позиция в ранкинга на „Делойт“ за 50-те най-бързо растящи компании в Централна Европа за 2015 г. Министър Лукарски посочи още, че планираните нови работни места ще бъдат за висококвалифицирани специалисти, благодарение на които се повишава създаваната в

Йордан Гинев, управляващ съдружник на „Булпрос Консултинг“ АД коментира:  „Избрахме България защото считаме, че тук има достатъчно подготвени кадри и добра икономическа среда за развитие на този бизнес“. Той посочи, че целта на фирмата е да увеличи с още 1000 служителите, които имат към момента. „Фокусирали сме се основно върху IT технологиите и в сферата на обслужването на клиенти, както и върху изработването на собствени продукти“ допълни Гинев.

Сертификатът на „Булпрос Консултинг“ е шестият сертификат, издаден по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) през тази година. За първите шест месеца на 2016 г. сертифицираните по ЗНИ проекти са на обща стойност от 108 млн. лв. С проектите се очаква разкриването на над 2000 нови работни места, което е с 700 повече от предвидените със сертифицираните през цялата 2015 г. проекти.

„Булпрос Консултинг“ АД е ориентирана към предлагането на услуги и решения с фокус върху мобилност и съвместна работа в корпоративна среда, облачни технологии, големи данни и аутсорсинг. Инвестиционният проект на компанията предвижда разширяване на дейността в две основни насоки - предоставяне на услуги по разработване на софтуер и по проектиране и разработване на потребителски мрежи и системи, както и кол-центрове.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Туризъм: София е младежка дестинация

07:55 | 04-03-19 | 2905