EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

100 млрд. € от гръцкия дълг под въпрос

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

100 млрд. € от гръцкия дълг под въпрос

mail15:00 | 18.01.2012прегледи 373 коментарикоментари 0


В Атина днес бяха възобновени преговорите за отписване на гръцки дълг на стойност над 100 милиарда евро, предаде ИТАР-ТАСС. Разговорите по гръцкия дълг, които са под егидата на шефа на Института за международни финанси Чарлз Далара, бяха прекъснати на 13 януари.
На 20 март Гърция трябва да погаси плащания по облигации на стойност 14,5 млрд. евро. Атина няма да може да изплати тази сума, ако не получи финансова помощ от ЕС и МВФ, отбелязва ИТАР-ТАСС. Агенцията цитира източници от лондонското Сити, които посочили, че тези дни са се състояли конфиденциални консултации на заинтересованите страни, по време на които са били положени основите на очаквания компромис. Съгласувани са били три основни положения, според които на частните кредитори ще бъдат предоставени ценни книжа, чиято пазарна стойност ще е около 32 евроцента от публичния дълг на страната.
Новите облигации ще бъдат по всяка вероятност с годишна лихва от 4 до 5 на сто и с продължителност от 20 до 30 години, посочи Брус Ричардс, мениджър от хедж фонда Marathon Asset Management LP. Той прогнозира, че ценните книжа ще се договорят на около половината от номиналната им стойност.
Чистата стойност на новото споразумение за притежателите на облигации ще е около 32 евроцента от публичния дълг на Гърция, прогнозира още представителят на хедж фонда.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg