EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

10 хил. нови работни места годишно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 хил. нови работни места годишно

mail15:10 | 12.02.2019прегледи 732 коментарикоментари 0


През последното десетилетие частният сектор в България създава средно около 10 хил. нови работни места на година, съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев на изложението „HR Industry 2019” в Интерпред – СТЦ София.

„Единственият устойчив начин да гарантираме ръст на икономиката ни е да инвестираме последователно в подготовката и развитието на кадрите, а сред най-важните фактори е все по-масовото застъпване на дуалното обучение“, подчерта зам.-министър Манолев. Той обясни, че в тази посока Министерството на икономиката работи в пълна координация с Министерството на образованието и науката и с Министерството на труда и социалната политика. „Разработихме образец на трудов договор между работодател и ученик, а в момента е в ход създаване на електронен регистър на предприятията, които отговарят на условията за дуално обучение“, обясни още той. Според него е много важна и картата на отраслите, която експерти от икономическото министерство са разработили и която показва какви са нуждите на бизнеса във всеки регион, за да се планират адекватно и учебните програми.

„Темата кадри е сред основните, които дискутираме с бизнеса, но често поставяме фокуса върху проблемите. Надявам се специалистите по управление на човешки ресурси да акцентирате и на възможностите“, подчерта зам.-министър Манолев. По думите му в наши дни умението на работодателя да мотивира и да задържи служителите си, са сред основните причини за устойчив растеж на някои компании и за спадът, който регистрират други.

„HR Industry“ е изложение на компании, предоставящи услуги в сферата на човешките ресурси.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg