EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10% корпоративен данък в Кипър остава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10% корпоративен данък в Кипър остава

mail12:45 | 29.06.2012прегледи 573 коментарикоментари 0


Корпоративният данък от 10%, който привлича в Кипър голям брой чуждестранни фирми, няма да бъде предмет на обсъждане в преговорите с ЕС и МВФ с оглед предоставяне на финансова помощ за страната, предаде АФП, като се позовава на съобщение на кипърското министерство на финансите. По повод споменавани опасения за евентуална промяна на корпоративния данък, правителството държи да подчертае, че това няма да е част от преговорите, се казва в съобщение на министерството. Правителството е оптимистично настроено по въпроса за постигане в рамките на тези преговори на най-добри възможни условия в полза на кипърската икономика, отбелязва министерството.
Тази инициатива /искането на помощ/ осигурява стабилността на банковата система, като доставя необходимите средства за рекапитализация и за непрекъснато продължаване на операциите, уверява министерството. Кипър, който бе сериозно засегнат от гръцката финансова криза, поиска в понеделник финансова помощ, чийто размер не се уточнява, за подпомагане на банковата система на страната. Така Кипър стана петата страна от еврозоната, предприела подобна стъпка.
Кипърските медии посочиха, че повишаване на корпоративния данък, който сега е един от най-ниските в ЕС, може да бъде едно от условията, наложени от ЕС и МВФ в замяна на помощта. МВФ обяви днес, че ще изпрати следващата седмица екип в Гърция и друг в Кипър с цел подготовка на почвата за официални преговори между организацията и тези две страни.
 


Тагове: Кипър, данък
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg