EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1 млрд.лв. делят Борисов от Станишев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1 млрд.лв. делят Борисов от Станишев

mail16:00 | 02.08.2010прегледи 672 коментарикоментари 0


Премиерът Борисов направи първа копка на Лот 3 от автомагистрала „Тракия” - участък  Нова Загора- Ямбол. Както е известно общата дължина на отсечката ще бъде 34,3 км, с четири ленти, на цена от 116 млн. евро.

Постигната е договорка с изпълнителите магистрала „Тракия” да бъде завършена два месеца по-рано от обявения срок – август 2012 г. Двата месеца разлика ще доведат до спасяването на 200 човешки живота, подчерта Бойко Борисов.

100 млн. евро са предвидени в държавния бюджет за строителството на магистрала „Тракия”, а останалите се осигуряват по европейска програма „Транспорт”.
Основен строител на отсечката е гръцка компания, която е изпълнила над 50 % от пътните проекти в Гърция и има опит при трудни геоложки условия. Това е първият обект, който фирмата изпълнява в България, като представителите на компанията коментираха, че са изключително доволни от прозрачността и строгите правила при обявяване на процедурите за избор на изпълнител.


По повод упреците от страна на Коалиция за България Борисов коментира, че „разликата между пожарникаря от Банкя и социалистически храненици, изпращани в чужбина с държавни пари, е 1 млрд. лева, спестени от джоба на българските данъкоплатци”. По неговите думи, Тройната коалиция е предвидила проектът за концесия на автомагистралата да струва 550 млн. евро или 1,1 млрд. лева от джоба на българите. Сега за същия този проект от бюджета са заделени само 100 млн. лева, а останалите се осигуряват по европейска програма „Транспорт”, уточни той. „Това е разликата между мен и Станишев – 1 млрд. лева”, каза Борисов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg