EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1 млн. лв. дарение за МИЕТ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1 млн. лв. дарение за МИЕТ

mail11:00 | 14.12.2010прегледи 1069 коментарикоментари 1


Президентът на най-големия корейски инвеститор в България - компанията SDN Company Ltd. – г-н Кий Хьок Чой, връчи преди ден символично на министър-председателя Бойко Борисов чек на стойност 1 млн. лева като част от програмата на фирмата за корпоративна социална отговорност, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. SDN Company Ltd. е водещият в Република Корея производител и инвеститор в областта на фотоволтаични паркове. Дарението ще бъде предоставено на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, като точното предназначение на сумата ще се определи от експерти на институцията и представители на корейската компания.
На срещата в Министерски съвет представители на партньорите - Корейска банка за развитие, Korea South-East power Co., Korea Trade Insurance Corporation и SDN Company Ltd., запознаха премиера Борисов с проекта за изграждане на фотоволтаичен парк със собствена подстанция и 4, 7 км електропровод в с. Самоводене, общ. Велико Търново и гр. Златарица на обща стойност 150 млн. евро. Строителството на първия етап от парка започна през м. август т.г. и до момента са инвестирани 20 млн. евро.
По време на разговорите от корейската делегация информираха министър-председателя Бойко Борисов, че през следващите няколко години вложенията на партньорите в проекти в България ще достигнат 500 млн. евро.
Днес ще бъде направена първата копка на най-големия фотоволтаичен парк в България край великотърновското село Самоводене.
Проектът е на стойност 150 милиона лева и ще бъде осъществен с финансиране от корейската компания SDN.
Корейската компания има над 200 ВЕИ проекта по цял свят, като планира изграждането и на втори екоенергиен парк в село Златарица. Общата мощност на двата парка ще е 45 Мвт. Първоначално в Самоводене ще бъдат изградени 6.25 Мвт., а впоследствие още 13 МВт. Проектът в Златарица е с мощност 21.4 МВт.


 


 
Коментари
 
Todor - 06-07-2011 г. 10:57:54

Златарица е община а не село!!!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg