АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
"Умната" ферма със собствена електроенергия
17:15 | 09.12.2023 |
6641
Ето как изглежда генерирането на собствена електроенергия във ферма "Версол" ,село Лик, община Мездра. Собственикът й Мирослав Пешовски направи опознавателен тур, за да покаже случващото се.
Модерният занаятчия от "Лютивите хълмове"
07:55 | 28.04.2019 |
7665
Започва се с две тенджери и два тигана, днес малката ферма изважда на пазара над 40 вида люти продукти. Какво още разказва създателят им?
Успехът на Бай Генчо от с. Пейна
09:50 | 01.12.2014 |
7686
Българският селски туризъм напук на всички концепции крета по свой път и в свой ритъм. Но е факт, че съществува и в някои свои форми е доста успешен.
Малка градина с българско киви
06:30 | 02.06.2019 |
8930
Албена Георгиева:Кивито е скъпа инвестиция, едва на 7-та година дава плод, а дотогава има много работа – поливане, почистване, подрязване, имате разходи, но нямате приходи.
Еко-ферма „Елата”- домът на редки породи
18:10 | 15.07.2011 |
13802
Във фермата се отглеждат каракачански коне, овце и кучета, а също и едни от последните родопски крави.
„Зеленото сирене” - дегустацията забранена
09:00 | 19.01.2012 |
5724
Артефактът на бялото саламурено сирене не може да се продава в България, но се пласира в много европейски страни без проблем.
Шафран от радомирско село
13:07 | 19.06.2023 |
2596
Произведеният в село Гълъбник шафран е сертифициран като първокачествен във Франция. Въпреки това гълъбнишкото „червено злато“ не успява да намери пазар. Цената му е между 20-25 лв./грам.
Хлябът на древните българи
18:05 | 05.08.2011 |
5445
Фамилната компания „Слънце&Луна” затвори цикъла на производството: от мелница за брашно през пекарна и ресторант до курсове за направа на хляб.
Книжарницата ми е в своя пик, въпреки кризата
18:00 | 02.09.2011 |
2950
Хората пазаруват там, където живеят или работят, така обяснява постоянния брой посетители за EconomyNews.bg Георги Георгиев, собственик на книжарницата от „От А до Я”.
Тримата мускетари – кулинарни иноватори
08:00 | 30.04.2019 |
6459
Мария /създателка/, Стиляна и Николай измислили, тествали и вече произвеждат и продават сирене от заквасено кашу в четири разновидности: натурално, със сушени домати и риган, с манатари и мащерка и пикантно.







