АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Еко-ферма „Елата”- домът на редки породи
18:10 | 15.07.2011 |
13995
Във фермата се отглеждат каракачански коне, овце и кучета, а също и едни от последните родопски крави.
Тримата мускетари – кулинарни иноватори
08:00 | 30.04.2019 |
6542
Мария /създателка/, Стиляна и Николай измислили, тествали и вече произвеждат и продават сирене от заквасено кашу в четири разновидности: натурално, със сушени домати и риган, с манатари и мащерка и пикантно.
От щайга с репички до големите пазари +видео
09:15 | 25.05.2019 |
8269
Стоян и Тихомир Тимонови са братовчеди и трето поколение зеленчукопроизводители. От деца знаят как се отглеждат зелени салати, репички, лук, магданоз и копър. Само че вече като зрели мъже са разширили бизнеса на своето семейство и не престават да правят планове за бъдещото си развитие.
Сгушени в гнездо от вълна
09:00 | 28.07.2019 |
7327
Хората все повече се връщат към естествените материали и към по-малките компании, където има лично отношение и всеки един детайл е минал през ръцете на собственика. Това споделя дизайнерката Константина Алтимирска, която изработва такива текстилни изделия WoolNest, в които човек наистина се чувства уютно, като сгушен в гнездо.
Модерният занаятчия от "Лютивите хълмове"
07:55 | 28.04.2019 |
7707
Започва се с две тенджери и два тигана, днес малката ферма изважда на пазара над 40 вида люти продукти. Какво още разказва създателят им?
Малка градина с българско киви
06:30 | 02.06.2019 |
9027
Албена Георгиева:Кивито е скъпа инвестиция, едва на 7-та година дава плод, а дотогава има много работа – поливане, почистване, подрязване, имате разходи, но нямате приходи.
Български електромобил с 400 км пробег
11:10 | 24.05.2021 |
23730
Първият български производител на автомобили SIN Cars представя разработките си на автомобили за разходка на туристи - електрическа триколка (Рикша TUK TUK) и четириколесен открит автомобил. Създателят на SIN Cars Росен Даскалов пред EconomyNews.bg.
Първата градска крафт винарна във Варна
06:31 | 23.02.2021 |
7866
Идеята за семейния бизнес се заражда още през 2016 г. „вдъхновена от безкрайните лозя на Нова Зеландия и изпитите бутилки Совиньон блан...“ споделя Георги, технолог на избата.
Vollpension: Пенсионери - майстори на торти
10:01 | 21.10.2023 |
9507
Освен социална функция кафенетата осигуряват и допълнителен доход на работещите пенсионери. След приспадане на постоянните разходи на тях им остават само 200-300 евро за издръжка. Във Vollpension получават макар и скромен, но допълнителен доход от 400 евро.
Книжарницата ми е в своя пик, въпреки кризата
18:00 | 02.09.2011 |
3016
Хората пазаруват там, където живеят или работят, така обяснява постоянния брой посетители за EconomyNews.bg Георги Георгиев, собственик на книжарницата от „От А до Я”.







