АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
От щайга с репички до големите пазари +видео
09:15 | 25.05.2019 |
8169
Стоян и Тихомир Тимонови са братовчеди и трето поколение зеленчукопроизводители. От деца знаят как се отглеждат зелени салати, репички, лук, магданоз и копър. Само че вече като зрели мъже са разширили бизнеса на своето семейство и не престават да правят планове за бъдещото си развитие.
Vollpension: Пенсионери - майстори на торти
10:01 | 21.10.2023 |
9339
Освен социална функция кафенетата осигуряват и допълнителен доход на работещите пенсионери. След приспадане на постоянните разходи на тях им остават само 200-300 евро за издръжка. Във Vollpension получават макар и скромен, но допълнителен доход от 400 евро.
"Умната" ферма със собствена електроенергия
17:15 | 09.12.2023 |
6536
Ето как изглежда генерирането на собствена електроенергия във ферма "Версол" ,село Лик, община Мездра. Собственикът й Мирослав Пешовски направи опознавателен тур, за да покаже случващото се.
Винарите не са алкохолни олигарси
14:27 | 04.10.2010 |
2633
Какво вино е за предпочитане като аромат, вкус и цена този сезон, това споделя за Economynews.bg Росица Кючукова, собственик на Villa Vinifera.
Опитай, почти без пари е...
19:26 | 06.06.2011 |
14391
Ето какво разказва собственичка на ферма за животни, от които тя може да продаде всяка частица и да спечели до 600 лв.
Самолети Solo и Priora от Горни Лозен - част първа
13:10 | 16.06.2011 |
2617
Как се правят самолети в България? Вижте какво видя Economynews.bg в работилницата на инж. Тони Илиев от компанията Аероплани ДАР.
Еко-ферма „Елата”- домът на редки породи
18:10 | 15.07.2011 |
13783
Във фермата се отглеждат каракачански коне, овце и кучета, а също и едни от последните родопски крави.
Модерният занаятчия от "Лютивите хълмове"
07:55 | 28.04.2019 |
7614
Започва се с две тенджери и два тигана, днес малката ферма изважда на пазара над 40 вида люти продукти. Какво още разказва създателят им?
Тримата мускетари – кулинарни иноватори
08:00 | 30.04.2019 |
6421
Мария /създателка/, Стиляна и Николай измислили, тествали и вече произвеждат и продават сирене от заквасено кашу в четири разновидности: натурално, със сушени домати и риган, с манатари и мащерка и пикантно.
Малка градина с българско киви
06:30 | 02.06.2019 |
8885
Албена Георгиева:Кивито е скъпа инвестиция, едва на 7-та година дава плод, а дотогава има много работа – поливане, почистване, подрязване, имате разходи, но нямате приходи.







