EUR 1.9558
USD 1.6530
CHF 1.8224
GBP 2.1559
CNY 2.4650
you tube
mobile version

САЩ: $200 млн. дефицит в Олимпийския комитет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: $200 млн. дефицит в Олимпийския комитет

mail13:08 | 08.04.2020прегледи 9045 коментарикоментари 0


Пренасрочването на Игрите в Токио от 2020 за 2021 година създаде неочаквани финансови проблеми за Олимпийския комитет на САЩ, пише БТА като се позовава на вестник Ню Йорк Таймс. Става дума за дефицит от 200 милиона долара, които е трябвало да обезпечат подготовката на олимпийските отбори в различни спортове, уточнява изданието.

Олимпийският комитет на САЩ не получава никакви средства от държавата. Въпросните около 200 милиона идват от различни телевизионни компании и влизат в сметките на комитета на всеки две години. След това комитетът ги разпределя, като 75 милиона отиват в националните федерации по различните видове спорт, а 13 милиона се дават на самите спортисти.

Сега обаче тези пари не пристигат в олимпийската централа на САЩ и това създава проблеми на някои от спортовете, които не са така популярни и нямат солидни спортове.

"Ние имаме някакви резерви и ще видим как ще ги разпределим. Това е нашият фонд "дъждовни дни". Сега направо заваля много силно", казва Роб Демартини, изпълнителен директор на федерацията по колоездене.

Президентът на федерацията по биатлон Макс Коб пък заяви, че новата финансова ситуация ще ги накара да преразгледат финансирането и вероятно ще има спортисти, които няма да получат такова.

Финансовият директор на НОК на САЩ Морън Керек заяви, че в близко време Бордът ще се събере и ще дискутира положението, както и ще се обсъждат варианти за ползване на други източници или резерви.
На 24-и март МОК реши да премести Олимпийските игри за периода 23 юли- 8 август 2021 година заради върлуващата пандемия от коронавирус./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg