EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

Облекчения за наематели в държавни имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Облекчения за наематели в държавни имоти

mail08:10 | 04.05.2020прегледи 7810 коментарикоментари 0


До отмяната на извънредното положение наемателите или ползвателите, които са ограничили или преустановили дейността си в имоти - държавна собственост вследствие на мерките и ограниченията, наложени по време на извънредното положение, ще могат да бъдат освобождавани изцяло или частично от плащането на наем за тях.

Размерът за наемателите и ползвателите - физически или юридически лица, ще може да бъде намаляван. Това ще става със заповед, издадена от министри, областни управители или ръководители на други ведомства, които са предоставили имотите - държавна собственост, под наем или за ползване, предвижда правителственото решение.

Наемателите и ползвателите на държавните имоти ще трябва да удостоверят, че са ограничили или прекратили дейността си като предоставят финансови или други документи, удостоверяващи това обстоятелство.

Облекчителните мерки ще се прилагат за времето, през което физическите и юридическите лица - наематели или ползватели, са ограничили или преустановили своята дейност в съответните държавни имоти, в срока на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и въведените противоепидемични мерки срещу COVID-19 в страната, се посочва в съобщението.

  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg