EUR 1.9558
USD 1.6478
CHF 1.8189
GBP 2.1393
CNY 2.4378
you tube
mobile version

Каталог "Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Каталог "Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол"

mail16:07 | 18.09.2019прегледи 586 коментарикоментари 0


В Сливен бе представен бизнес каталог "Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол", съобщиха от пресцентъра на общината.
Той е стратегически комплект от продукти, съдържащи актуални данни, сравнение, анализ на трендовете и визия за индустриалното и технологично бъдеще на региона. Целта му е да подпомогне местните власти в процеса по утвърждаване на идентичност, брандиране и популяризиране на града, както и при привличането на високотехнологични инвеститори в региона.
Според сливенския кмет Стефан Радев перспективата на двата областни града е да се представят, като една икономическа дестинация. В проекта за изготвяне на каталога работи консултантският екип на "Тракия Тех", платформа за привличане на технологични инвеститори, както и Фонд - устойчиви градове, който финансира проекти на бизнеса в различни сфери на градското и икономическо развитие.
В каталога са залегнали точки като инфраструктура, население, образование, заплата и човешки ресурси.

Впрочем Ямбол празнува 510 г. от построяването на Безистена, съобщиха от общинска администрация. Петвековната масивна каменна постройка, която е символ на града, е с уникална за България архитектура и паметник на културата с национално значение.
От 2015 г. с европейски средства тя бе реновирана и превърната в съвременен културно-информационен център с интерактивен музей, който вече има и орган, а от 2017 г. ямболският Безистен е в списъка на 100-те национални туристически обекта.
На 18 септември ще бъде открита изложба на художника Тихомир Витков "Безистенът - място за срещи".
На 19 септември празникът продължава с Ден на отворените врати с изложба "Щрихи от Ямбол", която представя летните дейности в Безистена, а по-късно Христина Женкова от Регионален исторически музей ще проследи историята на сградата и как е променяла облика и предназначението си през вековете. Вечерта е кулминацията на честванията с концерт на орган на класа на проф. Нева Кръстева.
Събитията от празничната програма са включени в Европейските дни на наследството, инициатива на Министерството на културата.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg