EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Гърция: Приватизация на три лигнитни централи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция: Приватизация на три лигнитни централи

mail09:32 | 30.11.2017прегледи 8971 коментарикоментари 0


Гърция се споразумя с кредиторите за приватизация на три лигнитни централи, собственост на Националната електрическа компания ДЕИ. Атина е принудена за тази приватизация след решение на Европейския съд, че държавната електрокомпания злоупотребява с монопола на пазара на въглища. За да спре протестите на синдикатите, енергийният министър Статакис заяви, че ще бъдат запазени всички работни места.

Газопреносният оператор ДЕСФА е отново в процедура на приватизация. За да повиши цената на предлаганите 66% от акциите, министерството на енергетиката увеличава капацитета на терминала за втечнен газ на остров Реветуса. Основната причина за отказ от сделка за приватизацията на ДЕСФА е, че на терминалът при Реветуса няма подземни хранилища. В момента се работи по оценка на възможността да се използват съществуващи подземни съоръжения в близост до град Кавала.

Видимо се променя енергийният баланс с активността по проекта за плаващ терминал за втечнен газ до Александруполис. Според специалисти, този терминал е потенциален източник на газ за Балканите чрез бъдещия българо-гръцки интерконектор./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg