EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

$42 млрд. очаква Газпром от Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$42 млрд. очаква Газпром от Европа

mail14:45 | 29.09.2010прегледи 532 коментарикоментари 0


Руската газова компания Газпром очаква 42 милиарда долара приходи от износа на газ в Европа през 2010 година, като прогнозата е да бъдат експортирани 140,4 милиарда куб. метра газ, заяви пред журналисти вицепрезидентът на компанията Александър Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Миналата година Газпром изнесе същия обем газ, отбеляза той.
Според Газпром, съгласно договора с Украйна, няма основание за преговори по намаляване на цената на газа, посочи Александър Медведев. Той добави, че руската компания преговаря за обемите на газовите доставки за Украйна, припомняйки, че двете страни се споразумяха през 2010 година да не променят наказателните глоби за нарушаване на договорните задължения по обема на получавания газ.
През октомври Газпром планира  да подпише с Полша нови газови споразумения, продължи Медведев. Той отбеляза, че миналата седмица в тази връзка е имало преговори с участието на наблюдатели от Европейската комисия.
"Като член на Европейския съюз Полша е поела ангажимент да приведе законодателството си в съответствие с европейското. При това обаче тя е приела най-радикалната версия от предложенията за трети енергиен пакет, който още не е влязъл в сила", изтъкна
Медведев, цитиран от ПРАЙМ-ТАСС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg