EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

$356 млрд. изтекли от Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$356 млрд. изтекли от Великобритания

mail12:30 | 07.05.2015прегледи 939 коментарикоментари 0


През последните 15 месеца инвеститорите са изтеглили от Великобритания 356 млрд. долара, разкри вестник "Таймс".

Според журналиста Филип Олдрик причината е безпокойството от вътрешнополитическата атмосфера, а също защото "руските пари се прехвърлят в чужбина след въвеждането на санкциите, свързани с Украйна".

Съответно небивалото бягство на парите от Великобритания поражда опасения за паунда.

"Пари определено се махат от паунда...Или британските инвеститори искат да влагат в чуждестранни активи, или чуждестранните инвеститори искат да се махат от Британия", каза Майкъл Хауъл, главният управляващ на фирмата CrossBorder Capital, на чиито данни се правят изводите. Данните на CrossBorder не отразяват къде и откъде се прехвърлят парите: фиксират се само чистият оток или приток на капитали.

Но фирмата смята, че има три основни фактора: "Русия и Украйна, опасенията от шотландския референдум и текущаата неопределеност заради изборите" (на 7 април).

Саймън Пек (Royal Bank of Scotland) смята, че "относително ниските резултати от гарантираните ценни книжа" се обясняват с вероятността, че лейбъристите ще победят на изборите, а заемите на държавата ще се увеличат с 20 млрд паунда годишно в сравнение със сумата при сегашното правителство на торите.

"Смята се, че руските пари са започнали да напускат Британия през миналата година заради санкциите от украинската криза. Към декември положението се влоши, след като президентът Путин нареди на олигарсите да върнат парите в родината", се казва в статията. /БГНЕС
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg