EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

$300 млрд. подкупи в Русия за година

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$300 млрд. подкупи в Русия за година

mail16:03 | 15.03.2010прегледи 651 коментарикоментари 0


Изнудването от корумпирани служители в Русия е придобило такива размери, че редица мултинационални западни компании обмислят вариант за изтегляне от пазара, съобщава Reuters.
Александра Рейдж, чиято неправителствена организация TRACE International съветва фирми как да избягват подкупи, коментира пред Reuters корупцията в Русия, която според нея е придобила „епидемични” размери и е значително по- разпространена в сравнение с други развиващи се икономики.
„Моите препоръки са: Може би трябва да преосмислите отново варианта да правите бизнес в Русия,” заявява Рейдж и добавя: „ Значително по-оптимистично съм настроена по отношение на Нигерия в сравнение с Русия, когато става дума за този показател.”
По данните на Transparency International, цитирани от Reuters, годишно сумите, отделени за корупция в Русия възлизат на приблизително $300 млрд.
Корупцията в развиващите се пазарни икономики обикновено е честа практика, когато става дума за подсигуряване на бизнеса. В Русия подкупите са насочвани предимно към длъжностни лица, за да бъде предотвратена злоупотреба със служебно положение, което да е във вреда на съответния бизнес, уточнява Рейдж.
Въпросът е как да бъде предотвратено блокиране на бизнеса, ако не бъде платено на съответни държавни служители.
По думите на Александра Рейдж представителите на бизнеса не са убедени, че могат да оцелеят на руския пазар, ако не плащат подкупи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg