EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

$ 1 млрд. приходи от Световното първенство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$ 1 млрд. приходи от Световното първенство

mail14:45 | 04.05.2010прегледи 874 коментарикоментари 0


От Международната футболна асоциация - ФИФА - съобщиха, че Световното първенство в Южна Африка тази година ще генерира нетни приходи в размер от $1 млрд., благодарение на сключените сделки за реклама, медийно отразяване и др., съобщава Financial Times, позовавайки се на изказване на генералния секретар на асоциацията. Конкретни данни за очакваната печалба, обаче, не се посочват засега.
Жером Валке заяви, че световният турнир през 2010 г. ще генерира около $3.3 млрд. (€2.5 млрд., £2.2 млрд.)  нетни приходи от реклами и други сделки, докато инвестицията в организирането от страна на ФИФА ще бъде в размер от $1.2 млрд., от които $700 млн. ще бъдат похарчени в Южна Африка. Около $1 млрд. са били похарчени за програми по развитие, финансово подпомагане на националните асоциация и други проекти.
Но, докато се пресмята как приходите от спонсорството и сделките за медийните права ще бъдат по- високи при следващи турнири, Валке коментира, че не е правилно да се говори за печалба от $1 млрд., тъй като това по- скоро ще е резерв за асоциацията от непредвидени финансови проблеми.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg