EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

€500 млн. за производство на боеприпаси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€500 млн. за производство на боеприпаси

mail14:11 | 18.03.2024прегледи 366 коментарикоментари 0


Европейската комисия съобщи, че осигурява 500 милиона евро за развитието на европейското производство на боеприпаси. Очаква се тези средства да послужат за създаването на възможности за производството на два милиона снаряда годишно от следващата година.

В съобщението се отбелязва, че в бюджета на ЕС са предвидени два милиарда евро в подкрепа на европейската отбрана, включително със съвместни обществени поръчки. Комисията е оценила получените предложения за подкрепа на отбранителното производство и е избрала 31 проекта, свързани с изработката на взривни вещества, снаряди и ракети. Проектите ще бъдат финансирани с 513 млн. евро от бюджетите на ЕС и на Норвегия. Това финансиране ще привлече допълнителни инвестиции до общо 1,4 милиарда евро, пояснява ЕК.

Допълва се, че в ЕС от началото на годината има възможност за производството на един милион снаряда 155 мм годишно. Днес комисията предлага да осигури 310 милиона евро за съвместни поръчки на боеприпаси, системи за противовъздушна отбрана, за замяна на остаряло военно оборудване и за попълване на запасите, изчерпани заради помощта за Украйна. ЕК напомня, че предвиди 1,1 млрд. евро за военни технологични разработки.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg