EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

€5 млрд. за алтернативни "убийци на плевели"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€5 млрд. за алтернативни "убийци на плевели"

mail09:05 | 18.06.2019прегледи 813 коментарикоментари 0


Компанията Bayer AG ще инвестира около 5 милиарда евро в разработването на алтернативни "убийци на плевели" с оглед на поредицата от съдебни дела по обвинения, че продуктите на закупената от нея американската компания Monsanto причиняват рак, обяви немският гигант.

Компанията твърди, че докато проблемният глифозат ще продължава да присъства в нейното портфолио, тя се ангажира с "предлагането на по-голям избор на земеделските производители" и по този начин ще инвестира в допълнителни методи за борба с плевелите през следващото десетилетие.

Bayer AG също така посочва, че иновациите ще намалят т.нар. "екологичен отпечатък" в портфолиото на компанията чрез ограничаване на въздействието върху околната среда с 30% до 2030-а година. Това ще бъде постигнато посредством разработване на нови технологии, намаляване на обемите на растителна защита и по-точно прилагане на иновацията, добавят от германската компания.

В средата на месец май Bayer AG трябваше да плати рекордно обезщетение от 2 млрд. долара на двойка в Калифорния, която заяви, че "убиецът на плевелите" Roundup е причинил рак. Впоследствие компанията-собственик на Monsanto обжалва решението и изрази "увереност", че съдебното решение ще бъде отменено.


Тагове: Bayer, плевели
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg