EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

€35 субсидия за седалка за чартърни полети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€35 субсидия за седалка за чартърни полети

mail07:40 | 14.07.2020прегледи 465 коментарикоментари 0


Очаква се да стартира програмата за €35 субсидия за седалка за чартърни полети с туристи. Законопроектът беше обнародван в Държавен вестник и трябва да се финализира с одобрението от Европейската комисия. Дискутирано е от кои държави очакваме чартъри. За момента се предвижда тези полети да продължат от Германия, Нидерландия, Белгия, Полша, Чехия, но има и отказани от Прибалтийския регион. Засега запълняемостта на хотелите в Слънчев бряг е ниска, Златни пясъци също е далеч от капацитета си. На юг от Бургас има добър сезон на фона на кризисната година.

На среща в Слънчев бряг беше обсъдена мярката 80:20 в подкрепа на туристическия бизнес, както и възможността тя да се комбинира със стъпката да се наемат в туризма регистрирани в бюрата по труда безработни. Държавата поема 610 лв. от издръжката им. 

В срещата в Слънчев бряг участва и председателят на КЗП Димитър Маргаритов, който заяви, че контролната дейност е съобразена с настоящата ситуация. Комисията работи по жалби и сигнали и в режим на самосезиране. Извършват се проверки на плажове и заведения, от направени над 90 проверки през изминалата седмица са открити три нарушения, като цяло българският туристически продукт през последните години става все по-качествен.

Апелът на КЗП към стопаните на заведенията е да не търсят начини да излъжат туристите, преследвайки бърза печалба за сметка на целия сезон. Всеки потребител може да избира кои аксесоари да ползва на плажа по собствено желание, а допълнителните услуги извън договорните отношения за наем и концесия на плажовете са на пазарен принцип. Един негативен случай може да създаде погрешно впечатление за целия сектор, предупреди Маргаритов.

По-рано министър Ангелкова проведе работна среща и с бранша в Поморие, на която присъства кметът на общината Иван Алексиев. Водим активна антикризисна кампания за България като дестинация, в която в местата за настаняване са въведени изключително строги противоепидемични мерки срещу пандемията от COVID-19. С дисциплина и отговорност от всички смятаме, че постепенно доверието към пътуванията се връща и се надяваме сезонът да се осъществи, каза министърът. Тя изрази съжаление, че броят на случаите с коронавирус у нас се увеличава и затова е изключително важно да се спазват от всички здравно-хигиенните норми според международните стандарти. Така ще се  намали разпространението на инфекцията и доверието на туристите ще се върне. Ведомството е в постоянен контакт с водещи международни туроператори, които нямат намерение да отменят полетите си. Стартира и насърчителната мярка за хората от първа линия в борбата с пандемията. Няма да има никакви ограничения по отношение на местата за настаняване, които ще могат да ползват, нужно е само да са регистрирани в Единната система за туристическа информация. Това също допълнително ще подпомогне сектора.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg