EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

€3 млн. от Полша за Сирия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€3 млн. от Полша за Сирия

mail15:02 | 08.02.2016прегледи 775 коментарикоментари 0


Полша ще предостави финансова помощ в размер на 3 млн. евро на сирийците, станали жертва на гражданската война, предаде Polskie Radio.

Премиерът на страната Беата Шидло подписа декларация за отделените средства по време на конференцията в Лондон за Сирия и региона с участието на около 70 страни. Помощта ще бъде изпратена към европейски фонд, който управлява програми за подпомагане на страни, засегнати от кризата с бежанците, включително Сирия, Турция, Ливан, Ирак, Египет и страните от Западните Балкани.

„Полша се присъединява към страните донори, като отпуска средства за хуманитарна помощ за Сирия. Ние искаме да помогнем на сирийците, за може това да доведе до решаване на тази огромна криза, така че сирийците да започнат да мислят за безопасното завръщане по домовете си“, каза Беата Шидло.

Китай ще дари 10 хиляди тона храни за сирийските бежанци, съобщава Xinhua.

Китайският министър на външните работи Ван И заяви, по време на конференцията в подкрепа на Сирия, проведена в Лондон, че Пекин е за увеличаване на хуманитарната подкрепа за страната.

„Разрешаването на хуманитарните проблеми в Сирия изисква не само предоставянето на спешна помощ, но също така и елиминирането на техните причини. В момента най-спешната задача е да бъдат обезпечени основните условия за живот на сирийските бежанци“, заяви Ван И.


Тагове: Полша, Сирия, помощ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg