EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

€24,9 млрд. за Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€24,9 млрд. за Италия

mail10:05 | 16.08.2021прегледи 738 коментарикоментари 0


Европейската комисия е отпуснала на Италия €24,9 млрд. за предварително финансиране, което се равнява на 13% от безвъзмездните средства на страната и отпуснатите кредити по Механизма за възстановяване и устойчивост (RRF). Италия е една от първите страни, получили предварително финансиране по RRF. То ще помогне за стартиране на изпълнението на ключовите инвестиционни и реформаторски мерки, очертани в плана за възстановяване и устойчивост на Италия.

Комисията ще разреши допълнителни плащания въз основа на изпълнението на инвестициите и реформите, очертани в плана за възстановяване и устойчивост на Италия. Очаква се страната да получи общо €191,5 млрд. през целия живот на плана си (€68,9 млрд. безвъзмездни средства и €122,6 млрд. заеми).

Изплащането следва скорошното успешно изпълнение на първите операции по заеми в рамките на NextGenerationEU. До края на годината Комисията възнамерява да събере до общо €80 млрд. дългосрочно финансиране, което да бъде допълнено с краткосрочни сметки на ЕС, за да финансира първите планирани плащания на държавите-членки в рамките на NextGenerationEU.

Като част от NextGenerationEU, RRF ще осигури €723,8 млрд. (в текущи цени) за подпомагане на инвестиции и реформи в държавите-членки. Италианският план е част от безпрецедентния отговор на ЕС да излезе по-силен от кризата COVID-19, насърчавайки зелените и цифрови преходи и укрепвайки устойчивостта и сближаването в нашите общества.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg