EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

€207 млн. инвестиции в черноморските летища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€207 млн. инвестиции в черноморските летища

mail16:09 | 10.12.2021прегледи 862 коментарикоментари 0


"Това, което сме постигнали до момента са едни високи резултати. Инвестиции от €207 млн., които вече са направени на фона на договорените общо €403 млн. Това каза Франк Кванте, главният изпълнителен директор "Фрапорт Туин Стар", по време на форум, посветен на Международния ден на гражданското въздухоплаване, състоял се в София.
Д-р Кванте изнесе презентация на тема "Фрапорт България - 15 години концесия на морските летища". Той посочи, че Фрапорт като организация въпреки трудностите и тежката ситуация около Ковид пандемията работи с над 95 авиолинии на 43 страни от целия свят. Компанията обслужва около 193 дестинации.
"Това е успех, но той може драстично да бъде подобрен", смята Кванте. Основно предизвикателство в тази насока е подобряването на туристическия сектор в Българското черноморие като регион, защото това, което бизнесът на Фрапорт изгражда, е именно туристическият поток - около 90% от целия му дял. "По тази причина и едно от големите постижения на компанията беше инициативата за създаване на Алианс "Българско черноморие", което цели да обедини всички усилия на общините и на бизнесите от една страна и всички заедно да постигенмем общите цели - подобряване на туристическия поток и привличане на много по-голям туристически поток в региона, от друга. В крайна сметка целта е подобряване на имиджа и поставяне на българския туризъм на картата в световен мащаб", коментира изпълнителният директор на "Фрапорт Туин Стар".
Като всяка модерна компания и ние във Фрапорт се опитваме да бъдем по-зелени, като за целта сме заложили за 2022 г. изграждането на соларен парк, който да произвежда около 30% от енергията, която ще използваме и която ще бъде възобновяема, посочи д-р Кванте. Опитваме се да бъдем по-дигитални, да намалим емисиите на въглероден двуокис, за да можем да се радваме на по-зелена действителност около нас. Подобряваме услугите на клиентите си по цялата верига, каза още той. Като особено важно за компанията той посочи да се постигне онова обединение на усилията, което да доведе до още по-добро предлагане на продукта, успех за бизнеса и страната ни.
"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД е германо-българскa компания, която спечели концесия за управление на Летище Варна и Летище Бургас за 35 години. В съвместната компания, Фрапорт притежава мажоритарен дял от 60 процента. Компанията има ангажимента да се грижи за повишаване качеството на обслужване на пътниците, обучението и повишаване квалификацията на служителите, обновяване на техниката, въвеждане на нови технологии, както и разширяване и модернизиране на инфраструктурата.
През 2020 година летище Варна и летище Бургас посрещнаха над 1 милион пътници и почти 11 000 полета на 49 български и чуждестранни авиокомпании, изпълняващи чартърни и редовни полети до повече от 90 дестинации в Европа, Близкия изток и Северна Африка. Във "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД във Варна и Бургас работят повече от 590 постоянни и около 230 сезонни служители.
/БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162