EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

€1,5 млрд изпрани в Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€1,5 млрд изпрани в Сърбия

mail11:31 | 28.12.2018прегледи 1084 коментарикоментари 0


Албанската мафия е изпрала милиард и половина евро в Сърбия, пише белградският вестник "Курир". С това албанската мафия е станала може би най-големият играч в разработената схема за пране на пари, придобити от престъпна дейност, главно от търговия с нартокици и оръжие, казват събеседници на вестника.

Бившият директор на полицията в Белград Марко Ницович казва, че албанските мафиоти купуват строителни терени, строят сгради и купуват недвижима собственост като по този начин перат в Сърбия между 80 и 100 милиона евро годишно, при това "чрез така наречени сръбски бизнесмени".

"В тези трансакции по правило никога не фигурира албанец, това се прави чрез някой друг, например Петър Петрович от Мюнхен, който, получавайки определен процент, служи като параван, фасада. Особен интерес се проявява към южна и югоизточна Сърбия", каза Ницович за "Курир".

Той добавя, че албанските наркокланове използват същата схема за придобиване на недвижимости в адриатическия район на Хърватия и Черна гора, както и в Босна и Херцеговина./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg