EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

€12 млн. за иновации в зелената индустрия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€12 млн. за иновации в зелената индустрия

mail10:45 | 05.12.2012прегледи 542 коментарикоментари 0


„Иновации за зелена индустрия" e една от програмните области в рамките на Норвежкия финансов механизъм за периода 2009 - 2014 г. Основните цели на Норвежкия финансов механизъм са намаляване на икономическите и социални различия в страните от Европейското икономическо пространство (EИП) и укрепване на двустранните отношения между Норвегия и страните-бенефициенти.
Програмата „Иновации за зелена индустрия" в България има за цел да увеличи конкурентоспособността на българските предприятия чрез прилагане на „зелени" иновации, практики и технологии. Допустими дейности са: 1) инвестиции в екологични технологии и процеси, обучение, изследователска и развойна дейност; 2) изграждане на капацитет в частния сектор по въпросите на околната среда; 3) дистанционно наблюдение на околната среда. Изграденото партньорство между частни компании от Норвегия и България е задължително условие, с цел засилване на сътрудничеството и обмяна на опит между български и норвежки институции и бизнес общности.
Държавната агенция „Иновация Норвегия" (Innovation Norway) администрира програмата като получава и оценява получените проектни предложения, подписва споразуменията за сключване на грантове, наблюдава проектите и докладва за тяхното изпълнение. Програмата се изпълнява в сътрудничество с Националното координационно звено за управление на НФМ, дирекция „Мониторинг на средствата от ЕС" към Министерския съвет както и с отрасловите министерства.
Повече информация за Норвежкия финансов механизъм на http://www.eeagrants.org/.
Повече информация за програмата „Иновации за зелена индустрия" http://www.norwaygrants-greeninnovation.no/.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg